Met AP Technics heeft u één aanspreekpunt voor de engineering, de installatie en alle nodige services voor uw kartonverpakkingslijnen. Als officiële agent voor de gespecialiseerde machinebouwers Kliklok en Wilhelm-Fischer hebben wij voor elke verpakkingsbehoeftes de juiste totaaloplossing in huis.


Voor nieuw product of vervanging bestaande lijn

Schakel AP Technics in voor het uitwerken van een kartonneerlijn voor nieuwe producten of voor het vervangen van uw oude bestaande verpakkingslijn.

Ook bij een vervanging is een studie en eventueel redesign van uw verpakking nodig met het oog op hogere efficiency en verpakkingssnelheden.

Wie zijn onze klanten?

Een groot deel van onze klanten is actief in de voedingsindustrie. Daarnaast werken wij voor uiteenlopende industriële sectoren. Ons klantenbestand bevat tal van bekende namen en marktleiders in hun sector.

Overal waar er producten aan hoge snelheden verpakt moeten worden in karton, garanderen wij een betrouwbare geautomatiseerde oplossing.

Verschillende verpakkingen van diepvries producten

Welke technische oplossingen hebben wij in huis?

Volledig op maat selecteren wij het juiste systeem en staan we in voor de volledige engineering. We vertrekken daarbij van uw product en het design van de verpakking.

1. Side loading

De producten worden langs de zijkant in de voorverlijmde doosjes geschoven en nadien verlijmd. Met deze techniek behalen we de hoogste snelheden, tot 300 doosjes per minuut en zelfs meer.

2. Top loading

De plano doosjes worden met lijm of met de Kliklok lock opgezet. Met behulp van robots/pick&place units worden de producten in de opgezette doosjes geplaatst. Vervolgens wordt de verpakking verlijmd langs de drie kleppen. Topload lijnen kunnen gaan van 20 doosjes per minuut tot wel 150 doosjes per minuut.

3. Wrap around / Multipacking

Vooral in de zuivel industrie en de brouwerijwereld maakt men veel gebruik van multi-packing. De producten worden eerst gegroepeerd in de gewenste aantallen en daarna samen verpakt in een kartonnen sleeve. De kartonnen sleeves kunnen gesloten worden door zowel verlijming als verhaking.

Ook voor single ready-meal trays hebben we geschikte wrap-around systemen ter beschikking.

4. Custom made

Volledig op maat ontwikkelde verpakkingsmachines voor het verpakken van nieuwe concepten en/of nieuwe verpakkingsvormen.


Verschillende verpakkingen van zuivelproducten
Een reikende hand die advies aangeeft.

Ook totale verpakkingsoplossingen

Ook wanneer uw verpakkingsproject meer omvat dan een kartonneerlijn, helpen we u graag verder. Zo beschikken we ook over de nodige knowhow voor robothandling en werken we met partners samen voor de andere verpakkingsstadia in de lijn: transport, flow wrappers, case packing en palletisering.

Voor elk project stellen we op maat het juiste team samen.

Wie zijn onze technische partners?

Dankzij onze nauwe samenwerking met twee gerenommeerde machinebouwers hebben wij voor elke verpakkingsuitdaging met karton de juiste oplossing.

Kliklok

De juiste machinebouwer voor gestandaardiseerde verpakkingslijnen die hoge snelheden moeten garanderen

Wilhelm-Fischer

Wilhelm-Fischer specialiseert zich in custom made oplossingen. Afhankelijk van de specifieke eisen van uw verpakking, ontwerpen en bouwen we vanaf nul de juiste verpakkingslijn.

Interesse?

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor een eerste bespreking van uw project.

Contacteer ons

Onze klanten

 • BJ BJ
 • Continental Foods ContinentalFoods
 • Crops Crops
 • Duracell Duracell
 • Duvel Duvel
 • FrigiLunch FrigiLunch
 • Frima Frima
 • Ijsboerke Ijsboerke
 • McCain McCain
 • Nanuk Nanuk
 • Unilever Unilever
 • Vandemoortele Vandemoortele