Tal van voedingsverwerkende bedrijven vertrouwen op AP Technics voor hun optische sorteermachines. De optische sorteerders controleren groenten en fruit op vorm, kleur en vreemde voorwerpen. We werken als officiële agent voor de Benelux en Duitsland samen met machinebouwer Bühler Sortex. Wij onderhouden een nauwe band met de servicedienst van Bühler Benelux in Mechelen om klanten te ondersteunen met service en onderhoud.

Illustratie van vormherkenning

Optische sorteermachines vormen een onmisbare hoeksteen in de kwaliteitscontrole van voedingsverwerkende bedrijven. Razendsnel inspecteren ze de groenten en fruit op afwijkingen. Met behulp van ejectoren blaast de machine ‘slechte’ producten of vreemde voorwerpen gericht weg. Dankzij onze intensieve samenwerking met de servicedienst van Bühler Sortex in Mechelen mogen onze klanten rekenen op een uitstekende technische ondersteuning. Zo staan er twee ervaren technici volledig ter beschikking voor de Sortex sorteermachines.

Advies voor plaatsing en afstelling

Onze optische sorteermachines passen in verschillende fases van het productieproces: na het wassen, voor of na het blancheren, voor of na de vriestunnel of voor de verpakkingslijn.

U mag rekenen op ons deskundig advies voor de juiste plaatsing en de verdere afstelling van de machine.

Een reikende hand die advies aangeeft.

Combinatie van drie optische technieken

Bühler Sortex onderscheidt zich dankzij enkele unieke optische herkenningstechnologieën. Zo sorteren onze machines altijd op basis van een combinatie van drie technieken.


Illustratie van vormherkenning

PROfile voor de vormherkenning

Illustratie van kleurherkenning

Kleurherkenning

Illustratie van InGaAs lasertechnologie

InGaAs als superieur alternatief voor de traditionele lasertechnologie

Logo van InGaAs
Logo van PROfile

Bühler Sortex behoort wereldwijd tot de drie topbedrijven voor optische sorteermachines van fruit en groenten. Deze machinebouwer ontwikkelt ook toepassingen voor de rijstindustrie, waarbij ultraverfijnde controles nodig zijn om afwijkende korrels te verwijderen uit de voorbijrazende stroom rijst. Diezelfde technieken gebruiken wij voor het uitsorteren van groenten en fruit.

Interesse?

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor een eerste bespreking van uw project.

Contacteer ons

Onze klanten

  • Ardo Ardo
  • Baltussen Baltussen
  • Dejaeghere Dejaeghere
  • D'arta D'arta
  • Hak Hak
  • Noliko Noliko
  • Pasfrost Pasfrost
  • Pinguin Pinguin
  • Westfro Westfro